Toekomstig

Op de hoek van de Van Swietenlaan en de Laan Corpus den Hoorn, de voormalige ALO locatie, wordt HOLT ontwikkeld. HOLT wordt een bruisende groene wijk met internationale allure waar iedereen welkom is. Wonen doe je in een huis, maar vooral ook samen in een buurt. Het liefst in een omgeving waarin ontmoeten centraal staat, waar ruimte is voor ontspanning en gezondheid. HOLT zal de aanwezige kwaliteiten rondom het Martini Ziekenhuis verder versterken en zal een aanjager zijn op het gebied van de lokale economie.

Een nieuwe manier van wonen
Voor het ontwerp van HOLT is goed gekeken naar succesfactoren van ’s werelds beste steden: een focus op gezondheid, groen, ontmoeten en verbinden. Factoren die Groningen als 'gezondste stad van Nederland' (volgens Arcadis in de Gezonde Stad Index 2022) in hoge mate bezit en die in HOLT verder worden samengebracht.

Het is de bedoeling dat wonen in HOLT voor een zo groot mogelijke groep bereikbaar zal zijn. In HOLT worden daarom heel veel verschillende woningen gemaakt. Verschil in grootte, type, ligging, levensloopbestendigheid, zorgaanbod en huur- of koop. Dit levert een mix op van zo’n 320 koop en huurwoningen. Dit alles gecombineerd met een aanzienlijk commercieel programma met onder andere kantoren, medische bedrijven en horeca maakt dat er een heel nieuw levendig gebied ontstaat.

HOLT staat voor een cluster van 11 nieuwe woongebouwen, met 1 woontoren en 3 poorten naar een nieuw park. Het plan wordt half bos, half stad. De woningen worden gebouwd met een dichtheid die aansluit bij de stad maar met een hoeveelheid groen dat past bij een park. HOLT wordt de nieuwe entree naar Corpus den Hoorn en wordt het nieuwe sieraad van deze wijk. De openbare ruimte wordt ingericht voor wandelaars en fietsers. Het autovrije binnenterrein is bedoeld voor bewoners en bezoekers. HOLT heeft bovendien een duidelijk visie op parkeren en mobiliteit, waarbij er ook een belangrijke link wordt gelegd met het Martini Ziekenhuis.

Wil je hier meer van weten of op de hoogte gehouden worden in geval er nieuws te melden is? Meld je dan aan als belangstellende, dan regelen wij de rest.

Bron: projectwebsite holtgroningen.nl en Gemeente Groningen

Contact

Nico Nijenhuis
Nico Nijenhuis

Nieuwbouwadviseur
nieuwbouw@pandomo.nl

WhatsApp


Bekijk de projectwebsite

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop & In verhuur
  5. Uitverkocht & Verhuurd

Locatie