Toekomstig

De Zeilen verrijst in het noordoosten van Meerstad naast Tersluis tussen de sluisverbinding en natuurlijkgebied Harksteder Broeklanden. Hier is in totaal ruimte voor 600 woningen. De wijk wordt in fases ontwikkeld. In 2019 is gestart met de eerste fase. Dit eerste westelijke deel biedt ruimte voor 150 woningen waaronder 70 ruime eilandkavels voor halfvrijstaande en vrijstaande woningen en ook bijzondere woningtypes zoals boothuizen. In 2020 is gestart met fase 2. In fase 2 van deze waterrijke wijk komen naast eilandkavels ook rijwoningen, sociale huurwoningen, appartementen en meer.
Nieuwbouwprojecten zijn zelfbouwkavels en projectmatige woningen. Meer informatie over de zelfbouwkavels kun je inwinnen bij Bureau Meerstad. Via ons kantoor kun je je aanmelden en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de projectmatige woningen.

Meerstad
Meerstad ligt tussen de stad Groningen en het natuurrijke landschap van Slochteren. Door deze bijzondere ligging vormt Meerstad een schakel tussen natuurgebied ’t Roegwold en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Groningen en in Drenthe. Meerstad brengt het beste van meerdere werelden samen: je ervaart er de ruimte en de vrijheid, terwijl je omringd bent door alle hedendaagse woongemakken. Met prachtige natuurgebieden op fiets- en loopafstand en tegelijkertijd het centrum van Groningen, met musea, restaurants en winkels, om de hoek. In de omgeving van Harkstede, nabij Meerstad, vind je vele sportmogelijkheden waaronder tennis, voetbal, fitness en zwemmen. Een ideale combinatie! Tussen Meerstad en de oostelijke ringweg komt een nieuwe snelle auto- en fietsverbinding wat de reistijden vanaf 2021 nog korter maakt.

Openbaar vervoer en P+R
P+R Meerstad ligt aan de Driebondsweg. De gratis Park and Ride heeft ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen. Er zijn fietskluizen en overdekte, afgesloten fietsenstallingen voor bedrijven. Per uur rijden er vier bussen. QLink lijn 5 rijdt vanaf Tersluis langs het UMCG en het centrum naar het Centraal station Groningen. Het terrein wordt nog uitgebreid met een overkapte wachtruimte, een toiletvoorziening, een overkapping met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.

Bron: Bureau Meerstad

Contact

WhatsApp


Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop & In verhuur
  5. Uitverkocht & Verhuurd

Locatie