Uitverkocht
5 Woningen
Vanaf 150 m2

Landschappelijk wonen Schelfhorst
Het terrein van de voormalige camping Schelfhorst ligt ten noorden van Paterswolde op het uiteinde van de Rug van Tynaarlo met daaromheen natuurgebieden de Peizer Maden en natuurreservaat Het Elsburger Onland. Juist de ligging in het landschap en de hoogwaardigheid van de architectuur zijn redenen om hier een kavel te kopen.

Zelf uw woning ontwerpen
Plan Schelfhorst bestaat uit 10 kavels waarop, door de kopers zelf, een woning van hoge architectonische kwaliteit in een landschappelijke setting met veel natuur wordt ontwikkeld. Van deze kavel worden alleen deze vijf verkocht!
Aanvullend op het bestemmingsplan worden hieraan randvoorwaarden gekoppeld om de ruimtelijke samenhang tussen de woningen met de omgeving te waarborgen. Een unieke woonkans op een schitterende plek midden in het groen!

De woningen hebben een minimale bruto vloeroppervlakte van 150 m² (exclusief de bijgebouwen) en er wordt ruimte geboden voor het Nieuwe Werken (wonen en werken aan huis) en Wonen en Zorg (wonen en zorg aan huis) door op de zeer ruime kavels grote schuurwoningen te bouwen met een maximale vloeroppervlakte van 300 m².

Wonen in de kop van Drenthe
Een gebied dat elke kilometer anders is door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Een gebied tussen Groningen en Assen met verschillende Nationale Parken en een tijdlijn aan cultuur. Dat is de Kop van Drenthe! Specifiek in Eelde-Paterswolde zijn er vele voorzieningen als onder meer 3 supermarkten, kledingzaken, golfbaan, openluchtzwembad en bloemisten. De binnenstad van Groningen is vanaf de projectlocatie eveneens uitstekend bereikbaar. Het nabijgelegen Paterswoldsemeer is een geweldig zeilmeer en kent diverse eilandjes.
Met de auto is Paterswolde via de A28 goed bereikbaar. Airport Eelde is bovendien binnen handbereik.
De kavels en de woningen
De kavels van Schelfhorst variëren tussen de ca. 3400m² en 4400m². Ten behoeve van de verwevenheid met het landschap wordt de maat van het privéterrein waarbinnen mag worden gebouwd beperkt tot een maximum van 1400m². De ruimte rond en tussen deze bouwvlakken is natuur. De woning kan bestaan uit één volume met in de woning geïntegreerde of vrijstaande garage of uit twee volumes met parallelle nokrichtingen die al dan niet samen met de garage een ensemble vormen. Kleine bijgebouwen, bedoeld voor onderhoud van het terrein, zijn hierin niet meegenomen. Bij deze randvoorwaarden past de typologie van een schuurwoning het beste.

Er wordt ruimte geboden voor het Nieuwe Werken (wonen en werken aan huis) en Wonen en Zorg (wonen en zorg aan huis) door op de zeer ruime kavels grote schuurwoningen te bouwen.

Landschappelijk wonen Schelfhorst betreft een uitzonderlijk hoog ambitieniveau. Herhaling van dezelfde basiswoningen met marginale verschillen is niet de bedoeling. De gebouwen en de daaromheen liggende tuin en natuur, zijn uitgewerkt tot één samenhangend geheel.

Privacy en beheer
De boszone loopt plaatselijk door op de uit te geven percelen. Het zorgt voor de noodzakelijke privacy tussen de percelen. De middenzone wordt halverwege doorsneden door de aanwezige historische houtwal die enige ruimte heeft gekregen. Zo ontstaan in feite twee bosjes. Deze boszones worden aangelegd.
Het ligt voor de hand om het terreinbeheer gezamenlijk te organiseren. Dit past bij de ambitie van hoogwaardige natuur. Door middel van goed beheer en onderhoud wordt het transparante karakter van het terrein behouden. Over het beheer worden contractuele afspraken gemaakt met de gemeente.

Verkoopdocumentatie
Alle verkoopstukken zoals de luchtfoto’s, de dronefilm, het beeldkwaliteitsplan en situatie- en kaveltekening zijn terug te vinden op de projectsite: natuurwonenschelfhorst.nl of op de site van pandomo.nl/nieuwbouw

Voor vragen of meer informatie, kavel bezoek en advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Contact

Nico Nijenhuis
Nico Nijenhuis

Nieuwbouwadviseur
nieuwbouw@pandomo.nl

WhatsApp


Bekijk de projectwebsite Downloads

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht

Locatie