Uitverkocht
Vanaf 64 m2

Mercado
Optimaal genieten van het stadse leven? Echt luxe wonen in hartje stad, om de hoek van de Grote Markt? Chique wonen is niet alleen weggelegd voor mensen die wonen in wereldsteden zoals Londen, Parijs, New York. Het kan nu ook ‘gewoon’ in onze eigen stad Groningen! Mercado is de verborgen parel van de Groningse binnenstad. Als die straks zichtbaar wordt, krijgt de stad een onweerstaanbare glans. Mercado biedt de unieke mogelijkheid voor riant wonen met alles binnen handbereik voor het echte stadse leven.

De binnenstad als achtertuin
In de luwte van de stad, aan de Rode Weeshuisstraat en de Stalstraat, geeft Mercado je net die ademruimte waar je in de bruisende binnenstad behoefte aan hebt. En dat, terwijl je in een mum van tijd, op de Grote Markt staat. Mercado heeft de binnenstad als achtertuin. En maakt van een klein onopvallend straatje, een nieuw, levendig, aantrekkelijk stukje stad.

Locatie
Met Mercado wordt een bijzondere woonlocatie toegevoegd aan de stad. Aan de Rode Weeshuisstraat ontstaat een kwalitatief hoogwaardig gebouw met een werelds karakter.
Hiermee komt er weer licht in de historische Rode Weeshuisstraat. Dit unieke straatje met het schilderachtige Rode Weeshuis krijgt de allure die het verdient. Niet alleen de nieuw te realiseren appartementen, specials en penthouses geven dit vergeten straatje achter de Grote Markt een stevige impuls. Ook de dagelijkse lokale versmarkt is als een frisse wind die het straatje doet opfleuren.

Het Stalplein achter Mercado wordt groter. Er ontstaat een aangenaam plein voor een gezellig hapje en drankje. De getrapte terrassen zorgen voor een heerlijk zonnetje, de weelderige beplanting maakt er een natuurlijke groene plek van. Midden in de stad. Een plek waar het bruist en waar je tegelijkertijd alle rust ervaart.
Ook het gebied achter de Grote Markt wordt aangepakt: meer winkelgebied, minder busverkeer. Dat maakt deze kant van de stad, met de Rode Weeshuisstraat in het bijzonder, weer helemaal in trek.

Buitengewoon licht, ruim en groen
Voor dit speciale project hebben ontwerpbureau De Zwarte Hond uit Groningen en Loer Architecten uit Rotterdam de handen ineen geslagen. En wat krijg je dan? Een stoer, eigentijds én functioneel ontwerp. Van internationale allure. Buitengewoon licht, ruim en groen. En naadloos passend in de context van de historische Rode Weeshuisstraat.

Mercado nodigt je uit!
Het resultaat is een uitnodigend gebouw met een aantrekkelijke publieke plint: de versmarkt. Voor je dagelijkse groenten, een makkelijke maaltijd na je werk of een gezellig drankje met vrienden. Daarboven zijn de luxe appartementen en exclusieve penthouses. Alle 41 even stijlvol en comfortabel. Met royale buitenruimtes voor een spectaculair uitzicht over de stad. En met getrapte, groene dakterrassen voor een optimale privacy. Welkom thuis bij Mercado!

Penthouses, specials en luxe appartementen.
In totaal komen er 41 gelijkvloerse penthouses en luxe appartementen in Mercado.
De bovenste verdiepingen worden ingericht met zes penthouses en vier specials. Stuk voor stuk topappartementen met allure. Variërend van 152m² t/m 210m² met royale dakterrassen, drie slaapkamers en twee badkamers, schitterende vergezichten én optimale privacy. Dat is excellent wonen op het allerhoogste niveau.
Op de overige verdiepingen komt een grote diversiteit aan hoogwaardige appartementen met 2 of 3 slaapkamers en royale buitenruimtes. Dit alles maakt Mercado tot een werkelijk waanzinnig mooie woonplek op een geweldige locatie.

Duurzaam, midden in de binnenstad.
De appartementen in project Mercado zijn behalve ruim en comfortabel ook duurzaam en energiezuinig. We sluiten aan op de duurzaamheidsambitie van de gemeente Groningen: een energieneutraal in 2035.
Met het oog op de toekomst is voor Mercado een all-electric installatieconcept ontwikkeld. De woningen hebben geen gasaansluiting meer en zijn voorzien van duurzame installaties voor warmte- en koudeopwekking. Dat is niet alleen energiezuinig, maar ook toekomstbestendig.

Isolatie en luchtdichtheid:
Het ontwerp van een zuinige en duurzame woning begint bij het minimaliseren van het energieverbruik. Alle woningen zijn voorzien van goede thermische isolatie in vloeren, gevels en daken. In het ontwerp wordt rekening gehouden met een optimale lucht- en kierdichting, zodat er zo min mogelijk ongewenste koude (of warme) lucht de woning in komt.

Ventilatie:
Om een comfortabel binnenklimaat te garanderen, moet er natuurlijk wel geventileerd worden. Daarom is gekozen voor een duurzaam ventilatiesysteem dat de frisse buitenlucht eerst opwarmt voordat die zich verspreidt in de ruimte. Dat gebeurt vraaggestuurd, dus afhankelijk van de kwaliteit van de binnenlucht. Uiteraard is natuurlijk ventileren, door ramen te openen, ook gewoon mogelijk.

Warmtepomp:
Voor het verwarmen van de woning en het tapwater wordt per woning een elektrische warmtepomp geïnstalleerd. De warmtepompen halen de warmte uit de bodem of lucht en verwarmen daarmee het water van de centrale verwarming. De combinatie met een boilervat zorgt voor warm tapwater.

Vloerverwarming:
Een warmtepomp werkt het beste als het verschil in temperatuur tussen de bron en het afgiftesysteem niet te groot is. Hiervoor is vloerverwarming uitermate geschikt. Dit is een comfortabele manier van verwarmen. Daarnaast voorkomt deze manier van verwarmen ongewenste stofcirculatie, wat gunstig is voor mensen die gevoelige luchtwegen hebben of allergisch zijn.

Vloerkoeling:
De warmtepomp die zorgt voor verwarming en warm tapwater kan in de zomer ook worden gebruikt als koeling. Alle woningen in project Mercado zijn standaard voorzien van deze extra koelfunctie.

Parkeren:
Hoewel alle voorzieningen op loopafstand te bereiken zijn, is er ook nagedacht over het parkeren van uw auto. Dit kan in de eigen parkeerkelder, waar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar zal zijn, of in de nabij gelegen buurtstallingen.

Alle appartementen en penthouses zijn verkocht en de bouw is in volle gang.

Contact

WhatsApp


Bekijk de projectwebsite Downloads

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht

Locatie