Toekomstig

De komende jaren verrijst een nieuwe wijk langs het Eemskanaal in Groningen: Stadshavens. Dit ontwikkelgebied loopt van het Eemskanaal tot aan Meerstad. Het bedrijventerrein dat er nu zit wordt omgetoverd tot een gebied waar wonen en werken samengaat. Stadshavens als ontwikkelgebied is opgedeeld in 5 verschillende deelgebieden met ieder een eigen bestemmingsplan.

Pandomo Nieuwbouw houdt als nieuwbouwmakelaar de ontwikkelingen van Stadshavens nauwlettend in de gaten. Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning in dit gebied? We bespreken graag de mogelijkheden met u. Bel naar onderstaand nummer of stuur ons een e-mail.

Deelgebieden Stadshavens

De ontwikkeling van Stadshavens gaat gefaseerd en daarbij is het gebied opgedeeld in verschillende, kleinere deelgebieden. We leggen u graag de belangrijkste plannen van een paar deelgebieden voor.

Certe-locatie

Het eerste deel van het nog te ontwikkelen gebied ligt aan het Damsterdiep, op de locatie van Certe, het Huisartsenlaboratorium. Dit gebied ligt aan de stadskant van het ontwikkelgebied Stadshavens maar staat los van de ontwikkelingen in Stadshavens 1. Naar verwachting is dit het eerste gebied waar gestart gaat worden met de ontwikkeling en bouw van woonhuizen. De grondeigenaren van Certe gaan binnenkort in gesprek met omwonenden over hun plannen. Volgens de huidige planning komen hier circa 220 woningen: appartementen en maisonnettes. De eerste stap in het proces is het opstellen en vervolgens in procedure brengen van het omgevingsplan. Daarbij hoort een uitgebreid communicatie- en inspraakproces. Zodra wij u hier meer over kunnen vertellen, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Op de plek van Certe, het huisartsenlaboratorium, komen woonhuizen. Het is de bedoeling dat hier om en nabij 220 appartementen en maisonnettes worden gerealiseerd. De ontwikkeling van dit gebied is nog in de eerste fase: het opstellen van het omgevingsplan. Zodra hier verdere ontwikkelingen uit voortkomen, kan Pandomo Nieuwbouw u op de hoogte stellen.

Stadshavens 1

De vraag naar stedelijk wonen en werken in Groningen is groot en de zone tussen Meerstad en de binnenstad speelt hierin een belangrijke rol. Het gebied van Stadshavens grenst direct aan de binnenstad, maar vanaf het Starkenborghkanaal kijkt het uit over een enorme oppervlakte water. Stadshavens heeft een bijzondere ligging met als uitdaging om het stadse, weidse uitzichten en groen met elkaar te combineren.

De gemeente wil van deelgebied Stadshavens 1 een bruisende buurt maken, waarin u comfortabel wonen, werken en verblijven met elkaar combineert. Er komen zowel koop- als huurwoningen, voor iedere doelgroep en elk inkomen. De wijk wordt groen: klimaatvriendelijk, duurzaam en aardgasvrij. Daarnaast blijven historische gebouwen zoals de EMG-silo en de Cova-schoorsteen behouden en meegenomen in de nieuwe architectuur.

Deze grootse plannen moeten ongeveer 3300 woningen opleveren. Pandomo Nieuwbouw houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Neem dan contact met ons op en leg ons uw wensen voor.

Stadshavens wordt autoluw en groen

Wethouder Roeland van der Schaaf geeft aan dat Stadshavens een groene, autoluwe wijk wordt. Zo parkeert u uw auto niet in de openbare ruimte, krijgt het Damsterdiep veel groen en realiseert de gemeente in de buurt van de Sontbrug een nieuw stadspark

Planning Stadshavens

De bouw van woningen in Stadshavens begint op zijn vroegst in 2023, mits de planologische procedures voorspoedig voorlopen. De totale ontwikkeling van dit gebied neemt naar verwachting ongeveer 15 jaar in beslag en er zullen jaarlijks zo’n 150 woningen worden opgeleverd.

Ga voor nieuwbouw in Groningen

Pandomo Nieuwbouw zit dicht op het vuur qua nieuwbouw in Groningen. Op onze site vindt u altijd het meest recente nieuwbouwaanbod van deze mooie stad. Onze ervaren makelaars weten precies welke ontwikkelingen er spelen in Groningen en helpen woningzoekenden dagelijks bij de zoektocht naar een mooie nieuwbouwwoning.

Wilt u ook graag nieuwbouw? Plan een geheel vrijblijvend nieuwbouwgesprek in met Pandomo Nieuwbouw. Tijdens het eerste oriënterende gesprek bespreken we uw wensen en (financiële) mogelijkheden en met ons stappenplan maken we een gedegen strategie om ook voor u een prachtige nieuwbouwwoning te vinden.

De voordelen van nieuwbouw

Als u kiest voor een nieuwbouwwoning, profiteert u automatisch van een aantal voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Inspraak in de afwerking – bij veruit de meeste nieuwbouwprojecten heeft u zelf inspraak in de afwerking van uw nieuwe huis. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een keuken of badkamer kiezen. Soms is het zelfs mogelijk om de indeling van de woning te bepalen.
  • Energiezuinige woning – nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de nieuwste milieueisen. Dat betekent dat ze weinig tot geen fossiele energie gebruiken. 
  • Comfort – nieuwbouwwoningen zijn optimaal geïsoleerd tegen hitte en kou, maar ook tegen geluid. 
  • Onderhoudsarm – de woning is net nieuw, dus op korte termijn hoeft u weinig tot geen onderhoud uit te voeren.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van nieuwbouw in Stadshavens of heeft u nog andere vragen over de aankoop van nieuwbouw? Pandomo Nieuwbouw helpt u graag op weg. Vraag advies via telefoon of plan meteen een geheel vrijblijvend nieuwbouwgesprek in.

[Bel 050-8533733]

Contact

WhatsApp


Bekijk de projectwebsite

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop & In verhuur
  5. Uitverkocht & Verhuurd

Locatie